XIII. Nemzetközi Művésztelep

XIII. Nemzetközi Művésztelep

A dunaszerdahelyi Kortárs Magyar Galéria idén is megrendezi hagyományosnak mondható művésztelepét, 2012-ben szám szerint a tizenharmadikat. Ismét tíz művész (Almási Róbert, Borbély Károly, Dobriban-Lini Enikő, Karczagi Endre, Kelemen Benő Benjámin, Lieb Roland, Sill Adrián, ifj. Szlávics László, Szunyogh László, Vankó István) látogat el városunkba, hogy egy hetet alkotással töltsenek, az elkészült műveket pedig a galéria gyűjteményébe adományozzák.

A művésztelep 2012. július 30. és augusztus 5. között zajlik, a kiállítás ünnepélyes megnyitója 2012. augusztus 3-án, pénteken, 17 órakor kezdődik.

 

FRISSÍTÉS!

Hétfőn kezdetét vette a XIII. Nemzetközi Művésztelep. Az alkotótábor résztvevői azonnal belevetették magukat a munkába, a nap nagy része ugyanis alkotással telik. Hétfőn délután 2 órakor A. Szabó László, Dunaszerdahely alpolgármestere és egyben a kuratórium elnöke, Karaffa Attila önkormányzati képviselő, a kuratórium tagja, valamint Iván Péter, a galéria vezetője üdvözölte a résztvevőket a Vermes-villában. Este 6 órától Dunaszerdahely polgármestere, Dr. Hájos Zoltán vacsorával vendégelte meg a résztvevőket. Kedden 6 órától a Vermes-villában mutatkoztak be egymásnak és az érdeklődő közönségnek a művészek. Az éjszakába nyúló, prezentációval egybekötött esten bemutatták munkásságukat, illetve beszéltek jövőbeli terveinkről is.

A művésztelep kicsúcsosodása a péntek esti megnyitó, melynek keretén belül a művészteleppel szorosan összefüggő éremművészeti kiállítást, valamint a huba Művészcsoport kiállítását is megnyitjuk.

A belépés ingyenes! Mindenkit sok szeretettel várunk!